Fogyás úszással, Úszás és fogyás, avagy úszunk egy karcsú alakért


Fenyvesi Zsófia A gyerek nem akar táborba menni, annyira fél a koronavírustól: ez a nyár más lesz, mint a többi Amikor azokat a tevékenységeket vesszük számba, amelyek elősegítik a hatékony fogyást, valószínűleg a futás vagy az erőnléti edzések jutnak először eszünkbe, de semmiképpen sem az úszás.

fogyás úszással

Pedig érdemes lenne szem előtt tartani ezt a lehetőséget is. Stacy Caprio, korábbi úszóedző szerint azonban az úszás az egyik legjobb mozgásforma, ami a teljes testet átmozgatja, és segít megszabadulni a felesleges kilóktól.

Fogyás úszással « Fogyás Coachinggal

A szakember a Prevention oldalán számolt be arról, hogy szuper megoldás lehet az úszás, ha a kardio más formái, például a gyaloglás vagy a futás távol állnának tőlünk. Így segít a fogyásban Az úszás alaposan átmozgatja az egész testet, ez nem is kérdés, hiszen abban, hogy fenn tudjuk tartani a karjainkat és lábainkat a víz tetején, segít a hátizmunk, a haladáshoz pedig minden további izomra szükségünk van.

fogyás úszással

De nem is ez a legnagyobb pozitívum, hanem az, hogy nem kell profi sportolóvá válnunk az úszás adta előnyök élvezetéhez. Mint minden kardio edzésforma, az úszás is égeti a kalóriákat, ezáltal pedig segít a fogyásban. Azonban a gyaloglással vagy kocogással ellentétben, a vízben való mozgás extra ellenállást okoz, ami az izmaink használatára kényszerít minket.

fogyás úszással

A mellúszás és a pillangó a vállakat, karokat és a mellkast erősíti, míg a hátúszás inkább a hátat, a hasat, valamint a combizmokat mozgatja. Azáltal pedig, hogy ennyi izomcsoportot edzünk közben, több kalóriát is égetünk. Míg 30 perc mellúszással nagyjából kalóriát, ugyanennyi gyorsúszással pedig kalóriát égetünk el, addig félórányi tempós sétával kalóriától szabadulunk meg.

fogyás úszással

És nem is kell sok idő hozzá, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól. Egy kutatás eredményei szerint azok a középkorú nők, akik hetente legalább háromszor úsztak, 12 hét alatt jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg, javult a tartásuk, sőt a koleszterinszintjük is csökkent.

fogyás úszással

Ne feledjük, hogy minden olyan tevékenység, amelyben kalóriát égetünk, bizony a zsír csökkenését is eredményezi. Igen, a hason is.

Mennyi kalóriát lehet elégetni az úszással?

Egy ben megjelent tanulmány eredményei szerint azok a nők, akik heti háromszor úsztak, több hastájéki zsírtól szabadultak meg, mint azok, akik hetente három alkalommal gyalogoltak. Az úszás másik hatalmas előnye, hogy bár átmozgatja a teljes testet, nem terheli annyira a csípőt vagy a térdet, mint például a futás. Mennyit kell úszni a fogyáshoz? Természetesen minden az edzés intenzitásától függ.

 • Hogy kell hasból fogyni
 • Úszással fogyni? Valóban beindulhat a zsírégetés a medencében? - Royal Medence
 • Megfelelő diéta kiválasztása
 • Fogyási terv
 • 1200 kalóriás étrenddel mennyit lehet fogyni

Egy óra erőteljes úszással körülbelül kalóriát tudunk elégetni. Heti 4 alkalommal egy hónap alatt könnyen megszabadulhatunk nagyjából 2 kilótól.

Ahhoz, hogy tartós fogyást érj el, és elégedetten nézhess a tükörbe, a mozgás és tudatos táplálkozás összhangját kell megvalósítanod.

De nem muszáj ilyen intenzitással kezdeni, az fogyás úszással eredménye minden esetben rövid időn belül fogyás úszással válik. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy minden test más, ezáltal másképp is működik.

Mivel nincs terhelési csúcs, az úszás kifejezetten kíméletesen edzi a szívet. Emellett a víznyomás is kedvezően hat azáltal, hogy összenyomja a bőrfelszín alatti ereket: a vér a mellkas felé tolul, így a szívnek intenzívebben kell dolgoznia. Pörög az anyagcsere A medencék, tengerek és tavak vize ritkán ideális hőmérsékletű, tehát a testnek kell kiegyenlítenie a különbséget — ami felpörgeti az anyagcserét.

Vannak, akik gyorsabban, mások pedig lassabb ütemben hagyják a kilókat a medencében. A legfontosabb, hogy kialakuljon egy rutin, hiszen a rendszeres úszással könnyen megtartható az elért eredmény. Így hozd ki belőle a legtöbbet! Abban az esetben, ha sosem úsztál rendszeresen, a gondolat kicsit ijesztő lehet.

2. Pörög az anyagcsere

Íme néhány tipp, hogy a kétségeidet a parton tudd hagyni: Kezdjük egyszerűen. A mellúszás és a gyorsúszás technikája a legtöbb ember számára ismert, így érdemes először ezeket gyakorolni. Később aztán jöhet a hátúszás vagy a pillangó, ha szeretünk kísérletezni — javasolja Stella Metsovas korábbi úszó. Gyakoroljunk úszódeszkával.

További cikkeink a témában

A kötött, merev csípő sokszor megnehezíti a lábmunkát, azonban Metsovas szerint könnyen lazíthatunk az ízületeken, ha úszódeszkával lábtempózunk. Intervall a vízben is.

 1. Az úszás nemcsak erősít, de a fogyásban is segít - Dívány
 2. Fogyokura italok
 3. Valóban beindulhat a zsírégetés a medencében?

Nemcsak az edzés intenzitását, de az elégetett kalóriák számát is növelhetjük, fogyás úszással néha magasabb sebességre kapcsolunk a vízben. Ússzunk például egy hosszt maximum sebességgel, majd két hossz alatt fújjuk ki magunkat, és ismételjük ezt az edzés ideje alatt.

Fitt-Élet - 2020.03.27. - Felnőtt úszásoktatás

Figyeljünk a légzésre. A szabálytalan légzés megnehezíti az egész edzést, és gyorsabban ki is fáradhatunk.

 • Elválasztó diéta heti étrend
 • 9 meggyőző érv a rendszeres úszás mellett | Diéta és Fitnesz
 • A leghatásosabb fogyókúra
 • Gyors fogyókúra
 • Fogyni 1 hónap alatt

Törekedjünk fogyás úszással, hogy a fejünket épp csak annyira emeljük ki a vízből, hogy levegőt vegyünk, de ne emelkedjen ki a teljes fej. Felkészültél a csobbanásra?

fogyás úszással

Keressük meg diéta jelentése legközelebbi uszodát.