Hogy diétázzak, Author Social Links


20 KILÓT LEFOGYNI MEDDIG TART?

Hogyan működik az éhségérzeted? A régi korok emberének természetes volt, hogy akkor evett, ha éhes volt — már persze, ha volt mit ennie.

Fogyókúrázni csak türelemmel és mértékletesen érdemes. Hiába népszerűek a gyors,drasztikus fogyókúrák, az eredményük szinte mindig tiszavirág életű. Ha tartós fogyást szeretne, diétázzon okosan. Szinte mindenki hajlamos rá, hogy felszedjen pár kilót az őszi-téli időszakban.

Amikor jóllakott, akkor abbahagyta az evést. Így van ez ma a természeti népeknél is, és azoknál, akik hallgatnak szervezetük szavaira. A zsírsejtek által termelt leptin hormon mennyisége mutatja, hogy épp melyik információt küldi az agyadnak.

hatékony diéta változókorban 10 kilót fogyni egy hónap alatt

Ily módon a tested egészen elegánsan jut el abba az ideális állapotba, amelyben a tápanyagbeviteled és tápanyagszükségleted egyensúlyba kerül. Ennek hatására annyit és addig eszel, amíg egyik jelzőrendszered sem ver riadót, vagyis nem ácsingózik újabb kalóriák után.

diéta narancsbőr ellen egészséges lassú fogyás

A tested stressz árasztja el. Lefordítva ez a következőt jelenti: ha egy drasztikus diétát követsz — márpedig hogy diétázzak legtöbb fogyókúra esetében ez csinálod —, akkor az egyensúlyod óhatatlanul felborul és erős stressz jelentkezik a mbw diéta. Így a rendszered működésében zavar áll be.

Lehet, hogy kiválasztják az éppen divatos diéták egyikét, aztán fogynak vele 5, legfeljebb 10 kilót, és mivel ekkora túlsúlynál ez a fogyásmennyiség még nem túl látványos, a fogyni vágyó pár hét kínlódás után elveszti a kedvét, és úgy dönt, abbahagyja. Az orvosok, táplálkozási szakértők általános véleménye szerint tartósan fogyni szép fokozatosan lehet az optimális fogyást leggyakrabban heti 0, kilóban állapítják meg. Ilyen tempóban lehet úgy fogyni, hogy a leadott mennyiség jó eséllyel később se jöjjön vissza.

A diétád során feszültséget érzel, és ezért a későbbi jojó-hatás garantált. Jól jegyezd meg: a kevesebb evés önmagában nem hoz sikert, ha nem tudod, hogyan szabályozhatod zsírraktáraid működését. Fontossági sorrendben ezek a következők: Zsírraktár: anyagcseréd szabályozója, energiavezérlő központod, a legfontosabb túlélési garanciád. Pajzsmirigy: belső fűtőerőműved, központi anyagcsere-szabályzód.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és nyerj!

Fehérjék: A szervezeted akkor működik jól, ha megfelelő arányban kap fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Ezek közül a legfontosabb a fehérje, hiszen e nélkül a tested működésképtelen, s hiánya súlyos zavarokat okozhat szervezetedben.

dorian yates étrendje turmix fogyás

Nézd át, milyen következményekkel kell számolnod, ha testednek nem biztosítod a megfelelő fehérje mennyiséget: 1. Fehérje hiányában tested az izmaidtól veszi el a fehérjét, legelőször a szívizmodból. Csökken az anyagcseréd, a pajzsmirigyed tempója, így a zsírtartalékaid hosszú időre stabilan megmaradnak a szervezetedben.

fogyni hasról gyorsan havi 6 kg fogyás

A szervezeted ilyen helyzetben hogy diétázzak éhségriadót fúj, vagyis rádtörhet egy hatalmas falási roham. Aminek persze csak további felhalmozott zsírtartalékok lesznek a következményei.