Fogyás rágóval


Rengeteg módját és trükkjét halljuk nap mint nap a tökéletes fogyásnak : van, aki a napi adagjait kiporciózvavan, aki kutyavásárlássalvan, aki meditációval fogy — viszont létezik egy urbán legenda, miszerint a rágózás segíthet lefogyni, hiszen a rágóizmokat jelentősen igénybevevő tevékenység stresszoldó, plusz lefoglalja az unalomból éhségre sarkalló gondolatokat.

A tartós fogyás titka - Erdélyi Alíz dietetikus

De tényleg hatásos? Olvasd el egy igazi nasifüggő 7 napos rágódiéta-beszámolóját, és döntsd el te!

Még ajánljuk

Meguntam azt, hogy túlsúlyos voltam és állandóan kajálni akartam; azt, hogy a szenvedélyem az evés lett és azt, hogy minden gondolatom a megoldatlan kövérségem körül forgott, úgyhogy kemény életmódváltásba kezdtem, leadtam a feleslegem nagy részétde még mindig van rajtam pár kiló, aminek az okával is tökéletesen tisztában vagyok: mindenről a nasik tehetnek. Örömmel majszolok mandulát, kesudiót, mogyorót, kekszeket és különböző édességeket, persze most már többnyire egészséges snackeket próbálok kiválogatni magamnak, de még mindig legalább a fele totálisan felesleges kalória.

nem tudok combról fogyni 7 napos testkontroll diéta

Egyik nap, amikor túltoltam a nasizást — gyakorlatilag egész nap megállás nélkül ettem - elegem lett. Eldöntöttem, hogy leszoktatom magam.

diéta otthonra 15 kg fogyás 4 hónap alatt

Már sokszor hallottam a rágó-módszerről és párszor el is gondolkodtam rajta, de sosem volt olyan szilárd az elhatározásom, mint most.

Úgyhogy belevágtam.

0 kalóriás étrend mit ne egyek hogy fogyjak

Bár reggel már pakoltam volna magamnak a kekszeket meg a mogyorót a reggeli mellé, nagy nehezen letettem őket és maradtam egy csomag rágónál.

Elmaradt a délelőtti nasi, pótoltam egy kis rágással; délután már nehezebb volt ezt megállni, de azt gondolom, fogyás rágóval jól bírtam energiával. Sajnos a kávéadagomat eggyel megemeltem, mert elképesztően sóvárogtam valamilyen energiaforrás után, de nem akartam elkezdeni chipseket enni, úgyhogy kijelenthetem: ez a nap elsőnek totál elment, teljesen jól működött.

Vagyis a 3 mély 24 óra… A második, harmadik és negyedik napon állandóan olyan éhes voltamhogy átlagosan sokkal többet és össze-vissza ettem, ráadásul folyamatosan pizzát meg spaghettit kívántam.

A rágózás segít a diétában

Napi darab rágót rágtam el; az ízét kezdtem megunni, úgyhogy újat vettem, de a konstans éhségen az se fogyás rágóval segített, és ez sajnos a vacsoráimon látszódott meg igazán: 6 után mintha belém szállt volna az ördög; mindent meg akartam enni, ami csak elém került.

Hát, a délelőttöm-kora délutánom tökéletes volt, ebédidőben persze nem voltam éhes, úgyhogy fogyás rágóval kimaradt, rágóztam, aztán este tadaaammm, ez történik azzal, aki drasztikusan változtat a jól bevált étkezési szokásain bezabáltam. Hát ja, ez van, egyszerűen simán kitartott a reggeli szinte egész nap, de estére meg eljött a vég. Úgyhogy eldöntöttem, hogy ez a módszer se lesz az enyém.

egyszerű fogyókúrás heti étrend diéta bulgur

Nagyon nehezen bírtam ki. De még mindig ott volt bennem a reményhogy az egyhetes munka megérte; bebizonyíthatom magamnak, hogy rágózással megy és menni fog.

Rágógumival a súlyfelesleg ellen?

Alig vártam a másnapi mérlegelést. Ráálltam és plusz egy kilót mutatott az akkor egyébként rettentően utált és feleslegesnek tartott fürdőszobai mérlegem — és elgondolkodtam. Utánaszámoltam, hogy hol akadhatott el a történet, és rá fogyás rágóval jöttem: nagyjából napi kalóriát spóroltam a rágózással, de valószínűleg akat vihettem fogyás rágóval a főétkezések megtoldásával. Már majdnem elszomorodtam és feladtam egy csoki segítségével, amikor rájöttem, hogy a testem nem is működhet olyan rosszul : napi ötször jelez, fogyás rágóval éhes, tehát okos; olajos magvakat kíván, tehát okos; tartalékol, ha én inkább rágózom, tehát okos.

Ha chipset kap, akkor meg hízik, hát mit tudunk tenni. Úgy döntöttem, hogy eldobom a rágót és visszatérek a régi kerékvágáshoz, a nasijaimhoz, amik úgy hiányoztak és amiket ezentúl megreformálok; úgyhogy mindenmentes sütik, gyümölcsök és sótlan magvakkészüljetek, mert veletek fogok végre teljesen lefogyni!