Fogyás lélektana


Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót » Tar Eszter vagyok, tréner, hipnotizőr, tanácsadó, pszichológiai asszisztens. Gyermekkoromtól kezdve érdeklődöm az emberi lélek és a sikeres emberi viselkedés rejtelmei iránt. Tanulmányaim folyamán megtanultam, a munkában töltött közel egy évtized alatt pedig tovább fejlesztettem azokat a módszereket, amelyek lehetővé tették, hogy eredményesen segítsek a nehézségeket okozó élethelyzetek megoldásában. Három fő területre specializálódtam a munkámban.

Kategória: További fogyás lélektana cikkek Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana? Könyvtárakat lehetne megtölteni a manapság fellelhető diétás-fogyókúrás irodalommal, amely művek mindegyike a biztos módszert ígéri a fogyás érdekében, amely tömören nagyjából így szól: ha kövér vagy, akkor miből, mikor, mennyit NE EGYÉL. Abban talán valamennyien egyetértünk, hogy ezek tartós megoldást nem hoztak és hoznak a többség számára, úgyhogy valószínűleg a probléma más irányú megközelítésére lenne szükség.

A hatékony fogyókúra pszichológiája

A hízás pszichológiájáról csak hosszas kutakodás után lehet valamit fellelni, pedig ha a hízást úgy tekintjük, mint fizikai tünetet, akkor nyugodtan kiindulhatunk abból a ma már széles körben elfogadott és bizonyított elméletből, hogy a fizikai tünetek mélyen gyökerező lelki-pszichológiai okokból alakulnak ki.

Mért volna ez pont a túlsúlynál másképp? Ha valaki hirtelen minden fizikális előzmény - lásd akut betegségek - nélkül meghízik, vagy hosszú évek során súlyos önsanyargatással tudja csak ideig-óráig szalonképes formába hozni magát, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy végre elfelejtse a táplálkozás és az anyagcserefolyamatok szövevényes rendszerét, a kalóriatáblázatokat és katonai szigorú diétákat, és elmerüljön egy kicsit a háj pszichológiájában.

A háj lélektana nagyon röviden ennyi: az elhízás maga - a közvélekedéssel ellentétben - nem a legfőbb probléma, hanem egy másik, súlyos problémára adott válasz, fogyás lélektana mód. Most biztosan sokan felhördültek, hisz' ugyan már, ki akar kövér lenni, mégis mire lenne megoldás az utálatos úszógumink és a lógó hájunk?

Ezt senki sem akarhatja, pláne ezzel megoldani bármit is, ez nevetséges Akkor most térjünk vissza kicsit a bevezetőhöz, ahol azt írtam, hogy nem az anyagcserefolyamatok fogják megoldani a fogyás-hízás kérdést, mivel ezeket alapvetően tudatosan csak nagyon rövid ideig, és kemény szenvedés árán tudjuk befolyásolni.

Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy az evés és a túlsúly között kapcsolat van, tehát aki össze-vissza zabál, az hízni fog.

Viszont az is tény, hogy a táplálkozásnak, mint alapvető létszükségletünknek automatikusan megfelelően és egyensúlyban kellene működnie, hiszen életben maradásunk feltétele, hogy testünket annak igénye szerint tápláljuk. Ezért fogyás lélektana a sovány emberek gondolkodás és számolgatás - és lelkifurdalás - nélkül esznek, méghozzá éppen annyit fogyás lélektana úgy, amire a szervezetüknek szüksége van. Nyilvánvaló, hogy a kövérek nem annyit és úgy esznek, mint amire szükségük van, tehát egy jól szervezett önfenntartó rendszerbe hiba csúszott.

Ebből aztán egyszer levonták azt a messze menő következtetést, hogy ha magától nem jól működik a rendszer, akkor azt tudatosan irányítani, ellenőrizni kell, felül kell bírálni.

Az csak keveseknek jutott eszébe, hogy feltegyék a legfontosabb kérdést: Mi romlott el? Miért nem a teste igényeinek megfelelően táplálkozik a kövér ember? Mi indítja arra, hogy többet egyen, mint amire szüksége van?

Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?

Miért teszi ezt, van-e ennek valamiféle járulékos etrend online a számára? És itt jön be a pszichológia szerepe, méghozzá minden szinten. Tehát mindenki, akit érint a probléma, elkezdhet sűrűn gondolkodni rajta, hogy mit is jelent számára az étel, az evés, a túlsúlya, és mit jelentene számára a soványsága - ha meglenne?

Ez elsőre banális butaságnak tűnik, de gondoljunk bele jobban!

2 hét alatt fogyás diéta motiváció

Meditálgassunk egy kicsit, fogyás lélektana kinek mit jelent az étel? Nagyon sok ember számára jutalom jellege van, főként a nassoknak.

  • A hatékony fogyókúra pszichológiája
  • A sikeres fogyókúra pszichológiája | Zsírégetés Harcosai

Étellel gondoskodhatunk, jutalmazhatunk, vigasztalhatunk, lehet a megnyugvás, feszültséglevezetés eszköze is. Érdemes megfigyelni, hogy milyen helyzetek váltanak ki belőlünk evési kényszert akkor is, ha alapvetően nem érzünk fizikai éhséget. A túlsúlyunk szerepét vizualizációs gyakorlatból lehet a legjobban megismerni.

A HATÉKONY FOGYÓKÚRA PSZICHOLÓGIÁJA

Képzeljük el magunkat egy teljesen hétköznapi társas helyzetben, hol vagyunk, kikkel beszélünk, milyen ruha van rajtunk, hogy érezzük magunkat, stb. Ha ez megvan, akkor most képzeljük el, hogy hirtelen elkezdünk hízni, egyre nagyobbak és nagyobbak leszünk, lassan szétfolyunk Igen, ez először rém ijesztő, de ne hagyjuk abba!

A sikeres fogyókúra pszichológiája óta, hogy vezetem a ZSH Életmódot és annak blogját! A fogyókúra nem minden esetben egyszerű, de tény, hogy vannak olyan praktikák, amikkel megkönnyítheted a saját dolgokat. Ezenkívül, ha megvizsgálod az aktuális helyzeted és kiderül, hogy egészségügyi szempontból nincs akadálya a súlyvesztésnek, akkor érdemes lehet egy kicsit a lelki oldaláról megközelíteni a dolgot. Ma közösen kielemezzük a sikeres fogyás pszichológiáját. Hol buknak el rendre a fogyókúrák?

Ha kitartóan tovább folytatjuk, esetleg feltűnhet valami apróság, amivel kapcsolatban most mégiscsak jobban érezzük magunkat Például közvetlenebbek vagyunk másokhoz, vagy most úgy érezzük, hogy fogyás lélektana kell megfelelnünk, erősebbnek, határozottabbnak tűnünk, vagy esetleg megkönnyebbülünk, hogy nem kell elzavarnunk az utánunk koslató rajongótábort Minél többet és hosszabban végezzük ezt a kis játékot, annál több figuactiv diéta "pozitívumot" találhatunk a kövérségben.

Bizony étrend zsírmájra, bármilyen nevetségesnek tűnnek is ezek a gondolatok-érzések, ezek lesznek azok a járulékos előnyök, amikért tudattalanul fenntartjuk túlsúlyunkat. Rengeteg ilyen fogyás lélektana, gondolat lehet, amit hozzákapcsolunk a hájunkhoz, mintegy "felruházzuk" ezekkel a számunkra kedvező dolgokkal, amelyek - úgy érezzük - egyébként nincsenek meg bennünk.

A hájnak tehát komoly funkciója, feladata van, megad valamit a kövér embernek - legalábbis az illúzióját - amivel úgy hiszi, nem rendelkezik.

A FOGYÁS PSZICHOLÓGIÁJA

Csak akkor tud tartósan lefogyni, ha a hibás képzettársításait feladja, és felfedezi diéta makrotápanyagok ezeket a tulajdonságokat, képességeket.

A háj tehát véd, eltakar, gondoskodik, vagy éppen hogy összeköt. Na és mi a helyzet a hőn áhított karcsúsággal?

  • A HATÉKONY FOGYÓKÚRA PSZICHOLÓGIÁJA - Tenuitas
  • A pszichológia megmondja, mi a hatékony fogyás titka - Dívány

Hiszen bármit megtennénk érte, annyira el szeretnénk érni. Vagy mégsem? Hát mégsem.

  1. Fogyókúrás lencsesaláta
  2. Balogh Tamás
  3. Elhízás, fogyókúra - Dr. Lukács Lizával beszélgetünk (2. rész) - Pszicholóraiffeisen-agro.hu
  4. DiétaFogyókúra Nincsenek hozzászólások Orvosok és táplálkozástani szakemberek évek óta próbálják megtalálni erre a kérdésre a választ.
  5. Milyen pszichés okai lehetnek az elhízásnak?

Az előbbi gyakorlat ellenkezőjével - minden másnap diéta gyakori kérdések elképzeljük azt, hogy elkezdünk fogyni, egyre vékonyabbak vagyunk, miközben a környezet ugyanaz - a kezdeti lelkesedés után azt vehetjük észre, hogy valami icipici kellemetlen érzésünk is támadt a hőn áhított karcsúság elérésével kapcsolatban. Ezek pedig a karcsúsághoz társított félelmek, hiányosságok, hátrányok.

Amíg az ember nem tud megküzdeni velük, nem fog tartósan lefogyni, mert soványan nem tud majd mit kezdeni fogyás lélektana belső konfliktussal, hogy bár most jól néz ki, de nem akar azonosulni az adott tulajdonsággal, jellembeli hiányossággal. Tehát a megoldás: feloldani a félelmeket és a hibás társításokat, illúziókat.

hogyan lehet fogyni 1 hónap alatt fogyi por gyógyszertári

Ha már nem lesz szükségünk a hájunkra, és nem félünk karcsúnak lenni, akkor végleg lefogyunk, méghozzá erőlködés, önsanyargatás nélkül, teljesen természetesen, úgy, ahogy az egész rendszernek eleve működnie kellene, ha nem csúszott volna el a pszichológián a dolog.

Mindig bizonyos lelki problémára, dilemmára, félelemre válasz, átmeneti megoldás a túlsúly, a kalóriatáblázatokkal és szuperdiéták receptjeivel tehát nem sokra fogunk menni hosszú távon, mivel a megoldás mélyen bennünk van.

sikeres fogyás blog fogyás 60 kg

A cikket beküldte: Csipkerózsika.