Fogyókúrás pizzatészta


Bodon Judit dietetikus A fogyókúrás pizzatészta, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált.

fogyókúrás pizzatészta

Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt! Életem első pizzája szerencsére jófajta pizza volt, még azokban az időkben, amikor egy pizzeria igazi kuriózumnak számított idehaza.

fogyókúrás pizzatészta

Olasz vendégek vittek el minket az étterembe, a mai napig emlékszem a vékony, roppanós tésztára. Aztán beáradtak a gyorséttermek, a gyorsfagyasztott termékek, a szelet-bárok, és teljesen eltorzult a kép: vastag, puha tészta százféle furábbnál furább feltéttel.

Talán mára enyhült ez a hullám, ahogy az emberek felismerik, hogy pizzát készíteni fogyókúrás pizzatészta sem nagy ördöngősség, és hogy nem a hegynyi feltét teszi a jó pizzát.

Pizzánk adagnyi energiatartalmát csökkenthetjük, ha vékonyra nyújtjuk a tésztát, ha alacsony energiatartalmú feltéteket választunk pl.

  • Elkészítés Sütőben sütve 1.
  •  Видите ли, я, честно говоря, очень спешу.
  •  Танкадо мог посылать фиктивные сообщения на неиспользованный адрес в надежде, что мы его обнаружим и решим, что он обеспечил себе защиту.
  • Diéta szinoníma
  • Fogyókúrát segítő gyógyszerek
  •  - Я… я протестую.
  • Но вышла ошибка.

Az alap pizzatészta nem más, mint liszt, élesztő, olaj, víz és só keveréke. Mivel ezek viszonylag sztenderd arányban szerepelnek a tésztában, és mivel energiatartalomban nincs érdemi különbség a lisztfélék vagy az olajfélék között, más oldalról közelítsük meg a kérdést: milyen lisztet és olajat használjunk, hogy minél egészségesebb pizzatésztát kapjunk?

fogyókúrás pizzatészta

Ha a lisztek közül a teljes kiőrlésű vagy a graham lisztet választjuk, értékes rostokatásványi anyagokat nyerünk, ha csak rizs- vagy kukoricalisztet használunk, gluténmentes tésztát kapunk, ha olíva- vagy lenmagolajatakkor értékes zsírsavakat nyerünk. Kiválogattam nektek 10 db nem csak fehér búzalisztet tartalmazó pizzatészta-receptet, próbáljátok ki őket!

fogyókúrás pizzatészta

Ráadásul becsempésztem egyet, amihez még liszt sem kell!