Fekélybetegek diétája


Főoldal » Diéta » Betegségek fekélybetegek diétája » A fekélybetegek étrendje Gyomor- és nyombélfekély esetén a diéta összeállításánál ügyelni kell arra, hogy a fekélyes beteg görcsös vagy nyugalmi állapotban van-e.

Pulzus: cukorbetegek étrendje – 2019. április 16.

Görcsös, fájdalmas időszakban a diétás megszorítások szigorúbbak. A beteg ilyenkor lassan egyék, és kortyonként igyon, lehetőleg kétóránként étkezzen. Adjunk gyakran tejet, tejsodót, madártejet, tejes teát -amihez tejszínt is keverhetünk -híg tejbedarát, babapiskótát.

1300 kalóriás étrend nőknek

Az étrend bővítésére adhatunk finomra darált vagy kapart húst, sós vízben főtt burgonyát, átpasszírozott, tej-jel elkészített főzeléket.

Helyes az elalvás előtti étkezés, hogy a gyomor az éjszaka folyamán ne álljon üresen.

  • Mit ehetek? | Fekélybetegségek
  • 20 kiló fogyás 4 hónap alatt
  • Látták: Átírás 1 Fekélybetegek diétája A diétáról: 1.
  • Fekélybetegek diétája - PDF Free Download
  • Fogyás 70 felett

Ugyancsak ajánlatos a beteg éjjeliszekrényére éjszakára is piskótát, kekszet, egy pohár tejet helyezni, hogy ha felébred, éjszakai étkezésre is legyen lehetősége. A diétában a folyékony-pépes étrend előírásait kell szem előtt tartani.

ch szegény étrend

A későbbiekben is kívánatos a napi hat, illetve hétszeri étkezés. Nyugalmi állapotban a beteg szabadabban étkezhet, nem szükségesek a szigorú étrendi megszorítások.

fogyókúra 65 év felett

A rost- és fűszerszegényen elkészített étrend többnyire jó hatású. Egyes élelmiszerekre azonban érzékeny lehet a beteg, ezeket hagyjuk ki a diétából.

Fekélybetegek étrendje

A fekélyes beteg tartózkodjék fekélybetegek diétája alkoholról, feketekávétól, dohányzástól, mert a gyomornyálkahártya izgatásával fájdalmat okozhatnak. A táblázatból kitűnik, hogy hasonló panaszokat válthatnak ki az erős fűszerek és a fűszeres ételek, a forró zsírban sütött húsfélék és tészták, a füstölt hentesáruk, a téli hüvelyesek és a káposztafélék. Forrás: Betegségek diétái.

900 kalóriás étrend