Diéták harca


Itthon A diéták csatája Mivel sokan fülönként beszélnek a diétákról, vagyis mindenféle hiányos, részben igaz információt közvetítenek, úgy döntöttem, hogy hiteles és hozzáértő forrást adok nekik.

diéták harca

Ez egy tudományos tanulmány, amelyet az Egyesült Államokban készített a rangos Stanford Egyetemen Dr. Christopher Gardner, az orvostudományi adjunktus Stanford Prevention Research Center vezetésével, és összehasonlítja számos ismert étrend Atkins-diéta, diéta eredményeit.

Dísz, Zóna étrend és a klasszikus alacsony kalóriatartalmú étrend. Az alábbi videobemutató ban készült.

diéták harca

Gardner elmagyarázza, miért van olyan kevés összehasonlító tanulmány diéták harca diétákról, megmutatva, hogy nehéz megtalálni a finanszírozást, mert nyilvánvalóan nincs az ipar érdeklődése az ilyen tanulmányok iránt. A korábbi vizsgálatokat, amelyeket Dr. Gardner bemutat az előadás elején, túl rövid ideig végezték, vagy túl kevés alanyon végeztek, vagy túl sok alany hagyta el a kutatást.

diéták harca

Ezt a vizsgálatot nővel végezték, akiket 12 hónapig követtek. A legérdekesebb eredmény 20 és 30 másodpercnél látható, ahol az Atkins-diéta és az összes többi közötti különbség 6 diéták harca után és egy év után is nagyon egyértelmű.

diéták harca

Gardner azon a véleményen van, hogy nem lehet meghatározni, hogy az Atkins-diétát követő alanyok jobb eredményeket értek-e el az egészségügyi paraméterek miatt, mert többet fogytak, vagy mert az étrend egészségesebb volt. Sajnos a videó nem rendelkezik román felirattal, ezért tudnia kell angolul.

Még mindig megvan a link a tanulmány PubMed összefoglalójához.