Antiösztrogén diéta, Anti-ösztrogén diéta - Olcsó, finom és házias receptek


köles ir diéta

Megosztás Küldés Miért borul fel az egyensúly: Az ösztrogén és progeszteron között felboruló egyensúly számos tünetért felelős: a fájdalmas menstruációért, a cikluszavarokért, az emlőcsomókért, a petefészekcisztákért, miómákért, a meddőségért.

Az ösztrogén túlsúly férfias jellegek kialakulásáért is felelős lehet.

étvágycsökkentő tabletta dm

De az ösztrogén dominancia veszélye érinti a férfiakat is: csökken a tesztoszteron hatása, a potencia és nemzőképességi problémák, a spermiumszám csökkenésének ma egyre inkább ez a tényező az oka.

Az anti - ösztrogén diéta abban nyújt segítséget, hogy ösztrogén-dominancia fennállásakor az ösztrogéntartalmú táplálékok elkerülhetők legyenek, ezáltal is javítva az ösztrogén túlsúly antiösztrogén diéta panaszokat.

fogyókúrás vicces képek

Környezetünk jelenlegi mesterséges ösztrogénterhelése mellett az anti-ösztrogén diéta sok nő számára jelenthet kiegészítő megoldást és járulhat hozzá a panaszok csökkenéséhez. Ösztrogén tartalmú növények: A jelentősebb ösztrogéntartalmú növények a komló, szójabab, lenmag, gránátalma.

fogyókúra 90 napos

Hormontartalmuk mellett azonban számos értékes hatóanyagot is tartalmaznak. Ritka a tiszta ösztrogén vagy progeszteront tartalmazó növény, legtöbbjük mindkét hormont tartalmazza. A sör alapanyagául szolgáló komló szintén sok ösztrogént tartalmaz, amely nemcsak ösztrogént, de a progeszteron termelődését is gátolja, amely a sörfogyasztókat érinti hátrányosan: sörhas, hasi elhízás és nemzőképesség csökkenést is okoz.

házi praktikák fogyásra

Ezen növények fogyasztása közel nem olyan súlyú és nem tesznek olyan nagy károkat a szervezetbe, mint amit fogyokuras krem állati táplálékokból, csapvízből, kozmetikumokból, testápolókból, hajlakkokból, tisztítószerekből, fogamzásgátlókból vagy hormonpotló készítményekből a szervezetbe kerülő mesterséges ösztrogéneké, túlzott mennnyiségük antiösztrogén diéta az ösztrogén-dominancia tüneteit.

Egyes termékek kerülése: Az ösztrogénbevitel csökkentése mellett a diéta fontos része az ösztrogéntartalmú termékek kerülése is, továbbá a felsorolt kozmetikumok lecserélése natúr kozmetikumokra.

3 + 1 lépés a Candida gomba visszaszorításához

Ilyenek még az állati eredetű táplálékok felvágottak, húsipari termékek a bennük lévő mesterséges ösztrogén-és egyéb vegyszertartalom miatt. Bár a növényi táplálék is tartalmaz káros vegyületeket, de a bennük lévő rostok révén a vegyszerek nagy része megkötésre kerül, és felszívódásuk csökken. A finomított szénhidrátok, cukor, fehérliszt, fehér rizs a hormonegyensúly felborulását okozó hatásuk, a konyhakész áruk, konzervek, ellenőrizhetetlen gazdálkodásból származó zöldségek és gyümölcsök, valamint számos, az előbb említett napi használatú termék ösztrogénhatású vegyszertartalmuk miatt kerülendők.

hamvai p g fogyás

Az ösztrogéndiéta védi a nők egészségét: Mivel az ösztrogéntúlsúly a nőgyógyászati daganatok kockázatát is növeli, a diétában fontos szerepet kapnak a keresztesvirágzatú növények, amelyekben egy olyan hatóanyag található, amely az ösztrogénlebomlást jobb útra terelve, védő hatású terméket eredményez. Ezek közé tartoznak a káposztafélék, fejes,- vörös,- és kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol és brokkoli, valamint a torma és a retek is.